حبیب امین زاده روز سه شنبه اظهار کرد، از مزیت های معادن این استان تنوع مواد معدنی است به نحوی که از ۵۷ ماده معدنی شناخته شده ۳۱مورد آن در این استان وجود دارد.
وی با اشاره به وجود ۷۰۰ واحد معدنی فعال در آزربایجان شرقی، از معادن شاخص استان به معادن مس به تعداد ۱۳ معدن از جمله می توان معادن مس سونگون، قرنق دره، غرب انجرد، باشماق چشمه کنان و هفت چشمه اشاره کرد.
امین زاده افزود: هشت معدن طلای اندریان، آستارقان، شرف آباد، سوناجیل، زایلیک و هفت معدن آهن، سه معدن نفلین سینیت، مولیبدن سیه کمر و معادن بزرگ خاک صنعتی و تراورتن و گچ و آهک از ظرفیت های کم نظیر معدنی آزربایجان شرقی است.
وی از دیگر معادن مهم و قابل ذکر در سطح آزربایجان شرقی به معادن سیلیس توته خانه، تراورتن سردارآباد، آهک چله خانه و کائولن زنوز اشاره کرد و گفت: همگی دارای واحد فراوری و صادرات محصولات است.
گفتنی است اکثر معادن آزربایجان جنوبی توسط رژیم ایران استخراج شده و مواد معدنی آن به صورت خام به مناطق فارسنشین و مرکزنشین جغرافیای ایران برده میشود. در نتیجه از یک سو تخریب محیط زیست آزربایجان جنوبی رقم زده میشود و از سویی دیگر، درآمد حاصله از این معادن نصیب مردم ساکن در مناطق مرکز و فارس ایران میرود.